Blog.it-reszleg.hu

Berdó Attila a Computer World címlapján

Földünk és jövőnk megóvása érdekében már nem elég csak a háztartásunkat környezettudatosan vezetni: vállalkozásunkat is célszerű a zöldebb útra terelni. Milyen lépéseket tegyünk ezért az IT szektorban? Erről beszélt a Computer Worldnek Berdó Attila, az IT Részleg vezetője és a kkv informatika szakértője.
 

A sok apró változtatás együtt már jelentős lépés az informatika kizöldítése felé.” – hangzott el az interjúban is. Most összeszedtünk nektek néhány bevált trükköt, amivel csapatunk már büszkén elindult a környezetbarát működés útján.
 

1. Megfelelő technika és eszközök választása

Kezdjük a legelején! Gondoltad volna, hogy például a virtualizációval és a felhő szolgáltatások használatával redukálhatod az energiaszükségletet és a papírhasználatot is, ezzel csökkentve a vállalkozásod ökológiai lábnyomát? Erről a környezetvédelmi világnapra készített összeállításunkban olvashatsz bővebben.
 

2. Legyen minden online?

Ami lehet, legyen! Ha már a cég működésének alapjaiban zöld megközelítést alkalmazunk, biztosak lehetünk abban, hogy előbb-utóbb minden szinten sikerül környezetbarát megoldásokat bevezetnünk – akár a partnereink körében is. Így van ez az IT Részlegnél is: a csoportmunka és a meetingek helyszíne gyakran az online tér, illetve biztosítjuk mindenkinek a távmunka lehetőségét. A saját tapasztalataink megosztásával pedig támogatjuk ügyfeleinket az öko IT lehetőségek mielőbbi alkalmazásában.
 

3. Többszörösen megtérülő befektetés

Bár elsőre lehet, máshogy gondolnánk, de a több évre előre tekintő, zöld tervezés hosszú távon megtakarítást eredményezhet – a kis- és középvállalkozásoknak is. Igaz, az átállás először egy nagyobb befektetéssel járhat: például az energiatakarékos informatikai eszközök drágábbak lehetnek, de pont a kisebb áramfogyasztásuk miatt kifizetődőbbek. Vagy említhetnénk az eszközöket ismét: a régi merevlemezeket SSD-kre cserélve kitolhatjuk számítógépeink élettartamát.
 

Amennyiben mégis óhatatlan a selejtezés, akkor se dobjunk semmit a szemétbe! A cég társadalmi felelősségvállalási programjának részeként felajánlhatjuk a számunkra már nem megfelelő gépeket jótékony célokra. Több ilyen globális és lokális program is sikerrel működik már évek óta.
 

Ami pedig mindezt megkoronázza: az érzés, hogy a sok apró, egyéni vagy céges lépésünk napról napra közelebb visz minket a fenntartható működéshez.
 

Ezúton is köszönjük mindenki munkáját, akinek segítségével megszületett az interjú! A szuper fotókért külön köszönet a Pure & Pastel Photography-nak.

 



  • 2024/04/17 - 13:22
    Azt már megszokhattad, hogy a honlapok megnyitásakor nyilatkoznod kell arról, hogy szereted-e a sütit, és ha igen, milyen formában. Azonban márciustól már a korábbitól eltérő...
  • 2024/03/08 - 12:29
    Egy különleges megbízást teljesítettünk nemrég. Egy időjárásálló, téli minuszokban is működő megoldásra volt szükség egy szabadtéri LED kijelzőhöz, melyet különféle céges...

Megfizethető informatikai rendszerfelügyelet, first level support

Célunk 2010 óta változatlan: megfelelő ár-érték arányú, olajozottan működő, biztonságos informatikai rendszerek telepítése, fejlesztése, optimalizálása és karbantartása érvényes felelősségbiztosítás mellett, Ügyfeleink igényeire és üzletére szabva.

Keresse az Informatikai Részleget!

Népszerű bejegyzések
Azt már megszokhattad, hogy a honlapok megnyitásakor nyilatkoznod kell arról, ho...
Egy különleges megbízást teljesítettünk nemrég. Egy időjárásálló, téli minuszokb...
Világszerte sorra szűnnek meg a három évvel ezelőtt kirobbant COVID-járvány miat...
Szeretnénk segítséget nyújtani jelenlegi és leendő Partnereinknek abban, hogy az...
Berdó Attila, IT Részleg, Zöld Informatika
Évek óta szívügyünk a „zöld IT” kérdése. Hisszük, hogy a digitális technológiák...
Teams meeting
Ügyfeleinktől gyakran kapjuk azt a kérdést, hogy Teams-ben hogyan tudnának külső...
informatikai eszközök, informatikai karbantartás, informatikai állapotfelmérés, informatikai tervezés, informatikai tanácsadás, meghibásodás, elévülés, rendszeres állapotfelmérés, informatikai eszközök karbantartása
Most egy, a kkv környezetben gyakran elhanyagolt területről írnánk pár gondolato...
microsoft office 365, microsoft, microsoft komplex szolgáltatás csomag, microsoft szoftverek, home office, irodai szoftverek, informatikai programok, postafiók, naptár, onedrive, office programcsomag, microsoft teams, share point
Mikor szóba kerül a Microsoft 365 (régi nevén Office 365), még ma is sokan megle...
nyilvános WiFi, nem biztonságág nyilvános WiFi hálózat, nyilvános hálózat, informatikai biztonság, informatikai védelem, adatvédelem, hálózati biztonság, vírusvédelem
A nyilvános WiFi-t használni – egy sarkított hasonlattal élve – olyan, mintha eg...
Ransomware támadás
Nemrégiben valaki megjegyezte, hogy mostanában milyen sokat “rémisztgetünk” itt...

Kiemelt bejegyzés
informatikai biztonság, outlook levelező, adathalászat, e-mail biztonság, office365 outlook, it részleg
2021/03/03 - 11:00
Régi „vesszőparipánk”, hogy mennyire kell az e-mailben érkező fenyegetésekre figyelni. Nem azért forszírozzuk ezt a témát, mert nincs más mondandónk, hanem mert a legtöbb esetben pont e-mailen...