Blog.it-reszleg.hu

Adatszivárgás történt a Microsoftnál

Közel három hónapig volt lehetősége illetékteleneknek hozzáférni különböző személyes adatokhoz a Microsoft Outlook, Hotmail és MSN szolgáltatásainál, melyről a napokban értesítette az érintett felhasználókat a Microsoft.

A Microsoft közleménye szerint a támadók 2019 január elseje és március 28.-a közötti időszakban férhettek hozzá az szenzitív adatokhoz. A hekkerek a Microsoft egyik ügyfélszolgáltati kollégájának hozzáférési adatait lopták el, így hozzáfértek e-mail címekhez, mappa nevekhez, e-mailek tárgyához, illetve azon e-mail címekhez akikkel a fiók tulajdonosa levelezett. A redmondi vállalat azonban biztosította felhasználóit, hogy sem az e-mailek tartalma, sem csatolmányai, illetve belépési jelszavai nem kompromittálódtak az érintett felhasználóknak.

Miután a Microsoft észrevette az adatszivárgát, azonnal érvénytelenítette alkalmazottja azonosítóját és megakadályozta a további hozzáférést. Azonban így is nagymennyiségű személyes adat kerülhetett ki csalók kezébe. A cég további információt nem tud adni arról, hogy az illetéktelenek belenéztek-e a tartalmakba, vagy esetlegesen mire használták fel a megszerzett információkat.  • 2019/05/06 - 10:23
    A májusi nagy Windows 10 frissítés egyik feltétele, hogy ne legyen bedugva USB-n meghajtó, vagy SD kártya. Hogy miért? Az alábbi cikkben elmagyarázzuk Nektek!
  • Photocredit: Apple
    2019/02/20 - 12:07
    A 17 hüvelykes változat 2012-es kivezetése után az új, 16-16,5 hüvelykes Macbook Pro lehet az Apple legnagyobb kijelzővel rendelkező mobil számítógépe.

Megfizethető informatikai rendszerfelügyelet, first level support

Célunk 2010 óta változatlan: megfelelő ár-érték arányú, olajozottan működő, biztonságos informatikai rendszerek telepítése, fejlesztése, optimalizálása és karbantartása érvényes felelősségbiztosítás mellett, Ügyfeleink igényeire és üzletére szabva.

Keresse az Informatikai Részleget!

Népszerű bejegyzések
Személyes adataink nem csak az orvosnál, bankban, egyéb hivatalos helyeken szoru...
Túlmelegedhetnek és akár tűzveszélyessé is válhatnak egyes, 2015 ősze és a 2017...
A Microsoft elismerte, hogy a lejárati időhöz kapcsolódó jelszólejárat több kock...
Mobiltelefonból olimpiai érem
Az IT-Részleg környezettudatos rendszergazda szolgáltató, ezért üdvözöltük a hír...
Az IT Részleg minden munkatársa fontosnak tartja, hogy odafigyeljünk környezetün...
A nagy sikernek örvendő Windows 7 operációs rendszer terméktámogatása 2020. janu...
A májusi nagy Windows 10 frissítés egyik feltétele, hogy ne legyen bedugva USB-n...
Az IT és a környezetvédelem csak látszólag összeegyeztethetetlen fogalmak: néhán...
A Telenor figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalászok számlabefizetési értesítés...
Érdekes hír került elő a napokban: egy feltehetően kínai hölgynek sikerült veszé...

Kiemelt bejegyzés
2019/06/05 - 15:12
Az IT és a környezetvédelem csak látszólag összeegyeztethetetlen fogalmak: néhány egyszerű intézkedéssel ezen a területen is tehetünk a fenntartható jövőért.